Miksi suomessa kannattaa opiskella ulkomailla

OPISKELE ULKOMAILLA SUOMESSA

Miksi suomessa kannattaa opiskella ulkomailla

OPISKELE ULKOMAILLA SUOMESSA

Kiinnostaako opiskelu Suomessa? Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä ja useita huippuyliopistoja. Se on ihanteellinen kaikille, jotka etsivät korkealaatuista koulutusta ulkomailla. Olipa kyse rannikkopääkaupungista Helsingistä, keskiaikaisesta Turun yliopistokaupungista tai suositusta Sisä-Tampereen kaupungista, löydät varmasti suomalaisen opiskelukohteen, joka sopii sinulle täydellisesti.

 

Jos haluat huipputason koulutuksen, uppoutua pohjoismaiseen elämäntapaan ja opiskella maailman onnellisimpaan maahan, Suomi on oikea paikka sinulle! Lue lisää siitä, mikä tekee Suomesta yhden parhaista opiskelupaikoista ulkomailla.

 

Ensiluokkainen koulutusjärjestelmä

Nainen järven rannalla reppua pumppaavat käsivarret

Maailman parhaiten suoriutuneen koulutusjärjestelmänsä avulla ei ole ihme, että yli 14 000 kansainvälistä opiskelijaa on valinnut Suomen opiskelemaan ulkomaille.

Suomi päihittää edelleen Yhdysvallat, Ison-Britannian, Australian ja Uuden-Seelannin matematiikassa, luonnontieteissä ja lukemisessa. Vuodesta 2019 lähtien suomalaiset yliopistot olivat maailman kolmen prosentin kärkisijoista.

Suomalaiset koulut ovat jo varhaisesta iästä lähtien asettanut tavoitteekseen valmistaa oppilaita reaalimaailmaan ja antaa heille työkalut mielekkääseen elämään. Opiskelijoita opetetaan monialaisti, jossa yhdistyvät itseopiskelu, ongelmanratkaisu ja itsensä kehittäminen varmistaen kattavan oppimiskokemuksen esikoulusta yliopistoon.

 

Edulliset lukukausimaksut

Kädet ojentamassa euroseteleitä

Siinä missä Suomen yliopistojen lukukausimaksut ovat ilmaisia Suomen ja muiden EU-maiden opiskelijoille, kansainvälisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut ovat 6 000–16 000 euroa vuodessa.

Suomessa koulutuksen rahoitusmahdollisuuksista ei kuitenkaan ole pulaa. Monet yliopistot myöntävät anteliaita apurahoja kansainvälisille opiskelijoille ensisijaisesti akateemisten saavutusten perusteella. Jotkut yliopistot tarjoavat täyden kyydin, mutta stipendit lukukausimaksujen prosentuaaliseen vähennykseen ovat yleisempiä.

 

Tasa-arvo ja vapaus

Mies uimahousuissa hyppäämässä järveen

Tasa-arvo ja vapaus ovat suomalaisen koulutusjärjestelmän kulmakiviä. Suomessa kaikilla opiskelijoilla on yhtäläiset mahdollisuudet saada laadukasta koulutusta, ja suomalaisten yliopistojen tasaisen hierarkian ansiosta opiskelijoille annetaan yleensä etunimi professoreensa kanssa.

Akateeminen vapaus on ydinarvo myös suomalaisissa yliopistoissa. Toisin kuin Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Suomessa opiskelijoilla on vapaus valita, mitä moduuleja opiskellaan, jotta jokainen opiskelija saa erilaisia taitoja ja tietoja.

 

Korkea elintaso

Suuri joukko ystäviä kokoontuu järven rannalla

Suomi tarjoaa korkeaa elintasoa opiskelijoille ja perheille eri puolilla maata. Sen lisäksi, että suomalaiset koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmät ovat huipputasoa, elinkustannukset ovat useimmille opiskelijoille hallittavissa, varsinkin kun ruoka- ja kuljetusalennuksista eri puolilla maata on lukuisia opiskelija-alennuksia.