10 MENESTYNEIDEN OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSET

Tutkimukset ovat osoittaneet,10 MENESTYNEIDEN OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSET

Suunnittele. Suunnitelman tekeminen siitä, mitä aiot tehdä ja milloin aiot tehdä sen, varmista, että olet aina edellä käyrää – kirjaimellisesti.

 

Älä tee montaa asia kerralla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että monen asian tekeminen samaan aikaan on fyysisesti mahdotonta.

Jaa kuorma. Opiskelu ei ole aluksi hauskaa ja opiskelumaratonin läpi pakottaminen vain pahentaa asiaa. Työn jakaminen hallittavina paloina ja itsensä palkitseminen jokaisen palan jälkeen tekee opiskelusta (enemmän) hauskaa.

 

Nuku. Älä aliarvioi niiden kahdeksan tunnin zzz:ien merkitystä joka ilta! Hyvän yöunen saaminen terävöittää keskittymistä ja parantaa työmuistia.

 

Aseta aikataulu. Työskenteletkö paremmin heti koulun jälkeen vai illallisen jälkeen? Oletko tuottavampi 90 minuutin tai puolen tunnin spurteissa? Etsi sinulle hyvä aikataulu ja pysy siinä.

 

Ota muistiinpanoja. Muistiinpanojen tekeminen ei vain pidä sinua keskittyneenä tunnilla, vaan auttaa sinua myös rajaamaan sitä, mitä sinun on luettava, kun on tenttiaika. Muistiinpanojen lukeminen uudelleen on paljon helpompaa kuin koko oppikirjan lukeminen uudelleen!

 

Opiskele. Tämä voi olla ilmiselvää, mutta tiesitkö, että on olemassa oikea ja väärä tapa opiskella? Tarkastele materiaaliasi useita päiviä etukäteen, pieninä paloina ja eri tavoin (kirjoita esimerkiksi muistikortteja yhtenä päivänä ja tee harjoitustestejä seuraavana). Toisin sanoen, älä ahda liikaa yhteen päivään.

10 MENESTYNEIDEN OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSET

Hallitse opiskelutilaasi. Etsi paikka, joka maksimoi tuottavuutesi. Etsi paikkoja ja ota huomioon häiriötekijät. Olipa kyse paikallisesta kirjastosta tai vain makuuhuoneesi pöydästä, varaa opiskelutila, jossa haluat viettää aikaa.

 

Etsi opintoryhmä. Istuminen ihmisryhmän kanssa, joka oppii samoja asioita kuin sinä, on loistava tapa käydä läpi hämmentävää luokkamateriaalia tai valmistautua suureen testiin. Voitte kysellä toisiltanne, uudelleentestata materiaalia ja varmistaa, että kaikki ovat samalla sivulla. Loppujen lopuksi toisten opettaminen on paras tapa oppia.

 

Esitä kysymyksiä. Olet koulussa oppimassa, joten älä pelkää tehdä juuri sitä! Avun pyytäminen – opettajalta, tuutorilta tai ystäviltäsi – on varma tapa varmistaa, että todella ymmärrät materiaalin.